Így Döntöttem

Így Döntöttem.
Így döntöttem, hogy most már elérkezett az idő, hogy leválasszam a klasszikus-, nyugdíj-, egészségügyi- és a (Unit-Linked) befektetési biztosítási szerződésekkel kapcsolatos tapasztalataimat és gondolataimat a www.etftozsde.hu oldalról.

Miért tettem ezt és miért így döntöttem?
Azért mert tegnap este érkezett egy szikra, hogy most van itt az idő, hogy bővebb (akár fórumokon keresztül) információkat osszak meg önnel a befektetési jegyekhez kötött és klasszikus biztosításokkal kapcsolatban. Mert van a klasszikus biztosítás és vannak a befektetési alapok, ezt összegyúrva alakult ki ez a nagyszerű, de valahol igen is bonyolult és legtöbb estben igen költséges pénzügyi termék.
A biztosítási igény az valahol adott, önnél is. De maga a befektetési lehetőségek, hogyan is vannak. Kiindulópont maga a tőzsde!

A tőzsdéről vásárolnak az alapkezelők is, melyből felépítenek egy befektetési alapot és ebből származtatnak legtöbb esetben a biztosítok felé eszközalapokat. Ahhoz, hogy némi sejtésünk legyen a fantázia nevekbe csomagolt biztosítási eszközalapok teljesítményével kapcsolatba, tudnunk kellene, hogy mik azok a pénzügyi termékek, amik azt a hozamelvárást biztosítják számunkra és hogyan.

Na szóval, kicsit fényezem a Tőzsdei oldalunkat:
Referencia indexek, ETF alapok, Befektetési Alapok – www.etftozsde.hu

Ezen pénzügyi termékei összességéből állnak össze az ön biztosítási eszközalapjai is. Csupán az a legnagyobb probléma, hogy több esetben, csupán hónapok múlva tudjuk meg azt igazán, hogy milyen pénzügyi termékekből épül fel az eszközalapok mögött levő befektetési alap. Ezért szervesen és igen intenzíven ide kapcsolódnak a Tőzsdei ETF alapok.

Miért, kérdezheti?
Azért mert ahogy zajlik a tőzsdei kereskedés, folyamatosan láthatjuk a változások menetét. Továbbá az ETF alapok a Referencia indexeket másolják, amiket a befektetési alapok is követnek, vagy túl akarnak szárnyalni teljesítmény gyanánt. Azaz teljes információ birtokába jutunk!

Igazi és valós döntést, csupán úgy lehet hozni, ha minél több információval rendelkezünk.