Hírek Spekulációs Hatásai

Hírek Spekulációs HatásaiHírek Spekulációs Hatásai.
Hírek Spekulációs Hatásai, mely igen erősen és intenzíven hat a forex és a tőzsde minden egyes szereplőjére. Több alkalommal, olvastam és tapasztaltam, hogy a pénzügyi hírek 70-80%-a mögött érdekek és megfélemlítések állnak, melyek annak a bizony érdekkörnek kedveznek, melyektől elindult.
Ja igen a forintunk is volt hasonló helyzetben pár évvel ezelőtt, mely igen nagy visszhangot is keltett. De ne is mennyünk annyira messze, itt volt például az Ákos és a  MTelekomos kontra állam sztori. Igen nagyot esett az MTelekom árfolyama a bejelentések hatására, és rá pár napra hétre felszínre is jött a tényleges helyzetkép, és visszaállt és stabilizálódott az MTelekom árfolyama.
Most azt hiheted, hogy negatív, irigy és pesszimista vagyok. Pedig csak abból indulók ki és ez lehet bárhol a világban, hogy minden okkal történik és ami a leglényegesebb, NINCSENEK VÉLETLENEK! Objektíven kell (nemcsak) a pénzügyi eszközökhöz állni, ami néha negatívnak is tűnhet, de ha bele vagy szerelmesedve egy cégbe és annak részvényébe (szubjektív, elfogulttá válsz), akkor könnyen előfordulhat, hogy sírás lesz a vége.


De a hírek arra nagyon jók, főleg a negatívak, hogy igen jól meg lehet azt figyelni, hogy egy részvény mennyire erős vagy gyenge. Mert ha minél érzékenyebben reagál egy negatívabb hírre, akkor az azt is jelentheti, hogy igen gyenge kezekben vannak a papírok és érdemes körültekintően bánni azzal a részvénnyel. Ellenben, mely részvény minimálisat reagál lefele egy rosszabb hírre, arra érdem oda figyelned és vételi pozíciókat figyelni, mert ERŐS A PAPÍR!

[download id=”713″]


Továbbá vannak olyan hírek is, melyek pont felfele húzzák egy adott részvény árfolyamát, majd egy bizonyos árfolyamszintnél visszaborítják a részvényesekre a papírokat, mely további emelkedést generálva egy hatalmas tüskével erőteljes korrekcióba kezd. Itt arról van szó, hogy egy adott cégben vagy a piacban nincs már elég erő, és így úgymond mesterségesen felhúzatják az árfolyamot a nyereséges kiszállás miatt, ezek a hírek spekulációs hatásai.
Ezt itt szépen úgy lehet lezárni, hogy ilyen helyzetekben fontos igazán, hogy mennyire erős egy cég pénzügyileg és milyen növekedési lehetőségei vannak. Szó mi szó, minél kevesebb hírek olvasásával egyre sikeresebb kerekedővé válhatsz, főleg ha objektíven bízol magadban és az adott cég növekedési, nyereségességi lehetőségében.

[download id=”739″]

További érdekes bejegyzések :

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük