Kérdőjeles Texas Instruments Jelentés

Kérdőjeles Texas Instruments Jelentés, túl is lett húzva.
A chipgyártó TXN-Texas Instruments második negyedéves eredményt és harmadik negyedéves várakozást publikált tegnap.
A második negyedévet részvényenkénti 1,48 dolláros eredménnyel zárta, ami bőven felülmúlja a 87 centes várakozást és a tavalyi 1,36 dolláros részvényenkénti eredményt is.
A vállalat árbevétele 12%-ot esett: 3,2 milliárd dollárra a várt 2,9 milliárd dollárral szemben. A visszaesés főként az autóipar gyengélkedésének volt köszönhető. A harmadik negyedévben 1,14 és 1,34 dollár között várja a részvényenkénti eredményt, miközben a konszenzus 0,97 dollárral számolt.
Árbevételben 3,26 és 3,54 milliárd dollár közötti értéket vár a cég, ami felülmúlja a konszenzus 3,07 milliárd dolláros várakozását.
A vártnál jobb eredmény és várakozás mögött részben a vállalatok készletfelhalmozása is állhat, a koronavírus esetleges újabb hulláma előtt.forrás-erste A TXN jelentés mögött igen nagy kérdőjeleket vélünk felfedezni. Talán így már nem is meglepő. hogy túl lett húzva a részvény árfolyama.
Így mindent összevetve: nyugodtan lehet arra számítani, hogy korrekció indul el az árfolyamban. A vízszintes zöld támaszok döntőek lehetnek az elkövetkező hetekre nézve.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük