Lufthansa Mentés Csökkenő Árfolyam

Lufthansa Mentés Csökkenő Árfolyam, heti szinten.
Bejelentés: gyakorlatilag az utolsó pillanatban jelentette be a LHA-Lufthansa legnagyobb, 15,5%-os tulajdonosa Heinz Hermann Thiele, hogy támogatja a 9 milliárd eurós állami mentőcsomag elfogadását.
Mivel a részvényesek mindössze 38%-a regisztrálta magát a rendkívüli, elektronikus úton megtartott közgyűlésre, így 2/3-os jóváhagyásra van szükség, vagyis Heinz Hermann Thiele egy-személyben képes lett volna blokkolni a döntést.
Így már csak a részvényesek további 10%-ának kell támogatni a mentőcsomagot a jóváhagyáshoz. A Reuters értesülései szerint a Lufthansa mindenesetre egy B tervvel is készült, ami kétlépcsős tőkeemelés lett volna. A terv alapján az első lépcsőben a német állam 10%-kal növelhetne tőkét, ehhez ugyanis még nem kell közgyűlési jóváhagyás és egy második, nyilvános tőkeemelés során növelhette volna tovább a részesedését az állam.forrás-erste
A heti LHA grafikon továbbra is csökkenésben van. Attól függetlenül, hogy történt 1 felszúrás a bejelentés után. A 9 eurós támasz egyenlőre menti az árfolyamot. Így ezáltal ha ezen szint felett tud maradni az árfolyam. Akkor felfele a ferde és a vízszintes ellenállások szerepe lesz fontos. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük