Xilinx Elszámította Magát

Xilinx Elszámította Magát, de nagyon.
Közel 9%-kal esett a XLNX-Xilinx félvezetőgyártó árfolyama piaczárás után, miután jóval gyengébb negyedéves várakozást közölt a cég.
A most zárult negyedévben az árbevétel 10%-kal esett év/év alapon 724 millió dollárra, ami nagyjából megfelelt a konszenzusnak. A most kezdődött negyedévre azonban 750-780 millió dollár közötti árbevételt vár a menedzsment, ami szignifikánsan elmarad a 827 millió dolláros konszenzustól.
A cég szerint emögött részben az 5G hálózatok vártnál lassabb kiépítése áll, amit a cég korábban sokkal gyorsabban felfutó üzletágnak gondolt.
Most ebben kisebb kivárás látszik, amit részben az USA és Kína közti konfliktusnak tud be a cég. A vállalat erre költségcsökkentésekkel reagál, melynek keretében alkalmazottainak közel 7%-át bocsátja el globálisan. Ez a most kezdődött negyedévben 17-20 millió dolláros megtakarítást jelenthet. forrás-erste.
A heti XLNX támasz segíthet!
De ha ez a szint letörik, akkor nagyobb a baj a befektetők szerint, mint amit a cég kommunikál. Sajnos igen nagy a valószínűsége annak, hogy ez az árfolyam tovább fog csökkenni.
Tehát egy igen erős short-os részvénnyel állunk szemben. De ha tart a meghatározó támasz, akkor jöhet a csoda! Erős figyelmet és spekulációt sejtett ez a kereskedés!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük