Soros Hiszti BlackRock Terjeszkedés

Soros Hiszti BlackRock Terjeszkedés, Kína felé.
Soros György kritizálta a BLK-Blackrock kínai terjeszkedését. Az amerikai alapkezelő teljes egészében külföldi tulajdonú cégként a közelmúltban kezdett befektetési termékeket kínálni kínai ügyfeleknek.
Soros úgy gondolja, hogy ez a lépés veszélyezteti az ügyfelek pénzét, és az amerikai biztonsági érdekeket. Az amerikai-magyar befektető már többször hangoztatta Xi Jinping iránti ellenszenvét és azt mondta, hogy a világ nyílt társadalmainak legveszélyesebb ellensége.
Egyik megnyilvánulásában azt is elmondta, hogy a kongresszusnak korlátoznia kellene az eszközkezelők befektetéseit, hogy csak olyan vállalatokba fektethessenek, ahol a tényleges irányítási struktúra átlátható, és az érdekelt felekkel összhangban van.
A legnagyobb alapkezelők viszont úgy tűnik, nem értenek egyet Sorossal, hiszen a Goldman Sachs és több más neves alapkezelő is úgy gondolja, hogy a kockázatok eltörpülnek a Kínában rejlő lehetőségek mellett. forrás-erste Igen remek a BLK heti grafikonjának árfolyama, igaz most lefele kacsingat. Az emelkedő csatorna igen érdekes lehet a jövőre nézve.
Most már csupán az a kérdés, hogy miért hisztizik a Soros György. Talán lehet, hogy azért, hogy mélyebb árfolyamon tudjon beszállni a remeklő BlackRock részvény árfolyamába. A ferde zöld támasz igen fontos szint lehet, az elkövetkező hetekre nézve. Amennyiben ezen szint felett tud maradni, akkor további vételek alakulhatnak ki. …és célár lehet az 1000 dolláros szint! Ellenben lefele érkezhet a befektetési cég árfolyamának alakulása.

Author: Bodor János

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük