Német DAX 40 Részvényre Vált

Német DAX 40 Részvényre Vált, 33 év után.
A német DAX eddig 30 elemből álló index 40 tagúra bővül. Ezzel párhuzamosan a közepes kapitalizációjú MDAX index az eddigi 60 tagról 50 tagúra szűkül. Vagyis az MDAX legnagyobb papírjai átkerülnek a DAX-ba.
Az index kiszélesítésétől azt várják, hogy jobban fogja reprezentálni a német gazdaságot. Az indexen belüli eddigi iparági koncentráció csökken.
A számítások alapján a jelenlegi közel 1.400 milliárd eurós piaci kapitalizációjú index 300 milliárd euróval bővülhet az átalakítás eredményeként.
Az új tagok: Airbus, Zalando, Siemens Healthineers, Symrise, Hello Fresh, Sartorius, Porsche Automotive, Brenntag, Puma, Qiagen. forrás-erste Talán itt is volt már az ideje, mert nagyon túlsúlyos volt már a német vezető DAX 30 index. Érdeklődve várjuk, hogy milyen mértékben változik így a DAX dinamikája, és iránya. jelenleg így fest a DAX heti árfolyamának alakulása. Az összezáró háromszög, igen erőteljes és intenzív kitörést illetve letörést, mutat az elkövetkező napokra nézve. Tehát érdekes lehet, a héten nyilatkozó EKB-s nyilatkozat. Így igen spekulatív a német piaci index árfolyamának iránya és dinamikája.

Author: Bodor János

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük